Pre romantikov v apartmáne na Lomnickom štíte je vietor občas bonusom

21.03.2008 Poprad

Vysoké Tatry 21. marca (TASR) - Apartmán na Lomnickom štíte, ktorý je najvyššie položeným na Slovensku, je už vypredaný na veľkonočné sviatky.
Vo vysokohorských polohách často fúka silný vietor a visutá lanovka nepremáva, takže občas sa stáva, že romantici \"uviaznu\" na Lomnickom štíte.
\"Od júla minulého roka, kedy sme apartmán uviedli do prevádzky, sme mali tri prípady, keď páry alebo rodiny strávili na štíte namiesto jednej hneď dve noci, \" uviedla pre TASR marketingová riaditeľka Tatranských lanových dráh (TLD) Danka Velecká. Prezradila, že naposledy to boli tri mladé dámy z Košíc, ktoré pobyt v apartmáne na Lomnickom štíte vyhrali v tombole. Január i február boli však veľmi veterné, a tak museli pobyt niekoľkokrát odložiť.
\"Keď sa tam začiatkom marca dostali na víkend, ráno po noci strávenej na štíte sa nemohli dostať dolu, keďže fúkal silný vietor a lanovka nepremávala. Na Lomničáku tak strávili celý deň i nasledujúcu noc. Staral sa o nich náš čašník. Hoci bolo veľmi veterno, svietilo slniečko, takže v závetrí sa celkom príjemne opaľovalo. Dámy si dobre oddýchli a pobyt na štíte, kde sa im výborne spalo, si pochvaľovali. Vďaka vetru tak dostali k výhre v tombole predlžený pobyt ako bonus, \" priblížila Velecká.
Noc v štvorlôžkovom apartmáne na Lomnickom štíte vyjde spolu s dopravou lanovkou, drinkom na privítanie, večerou s obsluhou a raňajkami po návrate zo štítu na 12 900 korún. Ak sa návštevníci kvôli vetru nemôžu dostať dolu, predĺženú časť pobytu majú \"grátis\".
Tatranské lanové dráhy pamätajú nielen na návštevníkov apartmánu, ale aj turistov, ktorí sa vyvezú na Lomnický štít visutou lanovkou a majú 50 minút na to, aby sa pokochali pohľadom na okolité končiare Tatier i podhorie. Na štíte majú v zásobe spacie vaky pre 40 osôb pre prípad, že lanovku treba odstaviť v priebehu dňa kvôli počasiu a na Lomničáku zostane nocovať viac cestujúcich. Týka sa to aj zásob vody a potravín, ktoré pravidelne obmieňajú.
Kým vlani v lete trávili romantickú noc na štíte predovšetkým návštevníci z Českej republiky, v ostatnom čase sa o pobyt v apartmáne čoraz viac zaujímajú dvojice i rodiny s deťmi zo Slovenska.
 

Vyberte región